چاپ سابلیمیشن

7 روش افزایش طول عمر دستگاه پلاتر

افزایش طول عمر دستگاه پلاتر و همچنین بالارفتن کیفیت چاپ، برای فعالان حوزه چاپ پوشاک، اهمیت زیادی دارد. مجموعه‌ای از روش‌ها برای افزایش عمر مفید دستگاه‌های پلاتر وجود دارد که دانستن آنها،‌ ضروری است. در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

1)استفاده از جوهر اورجینال

یکی از مقدمات ضروری برای حفظ سلامت هد دستگاه پلاتر، استفاده از جوهرهای اورجینال می‌باشد. طبیعتا قیمت جوهر اورجینال، از نمونه‌های مشابه بیشتر است. اما اگر بتوانید جوهر چاپ سابلیمیشن در اصفهان به صورت اورجینال در مخزن دستگاه بریزید، نه تنها کیفیت چاپ بالا می‌رود بلکه طول عمر مفید دستگاه نیز تا اندازه زیادی افزایش می‌یابد. چرا که استفاده طولانی مدت از جوهر غیراورجینال به خاطر داشتن مواد اولیه‌ی نه چندان مرغوب باعث ایجاد رسوب در نازل‌ها شده و از عمر هد می‌کاهد.

2)نظافت مداوم دستگاه و غبارگیری

همانطور که می‌دانید حساس‌ترین بخش در دستگاه‌های پلاتر، هد (Head) است که نیاز به مراقبت زیادی دارد. با گذشت زمان، ذرات غباری که روی دستگاه جمع شده، به مرور زمان وارد قطعات مختلف هد می‌شود. این اتفاق بدون آن‌که متوجه شوید، باعث افت کیفیت چاپ شما می‌شود. و موضوع، تنها محدود به کیفیت کار نیست! بلکه ماندن غبار روی قطعات هد ممکن است دردسری جدی برای شما درست کند.

برای جلوگیری از دردسرهای ناشی از گرد و غبار، بهتر است هر روز پس از خاموش کردن دستگاه پلاتر، غبارزدایی انجام دهید. برای این کار، از یک دستمال نخی نیمه مرطوب استفاده کنید. رطوبت دستمال باید به اندازه‌ای کم باشد که رد قطره‌های آب روی دستگاه نماند.

به آرامی با دستمال مناسب، بخش‌های بیرونی دستگاه را غبارزدایی کنید. به این ترتیب از ورود ذرات ریز گرد و غبار به قسمت‌های داخلی دستگاه از جمله هد، جلوگیری خواهید کرد.

برای مراقبت بیشتر و افزایش طول عمر دستگاه پلاتر خود، می‌توانید از کاور پارچه‌ ای یا پارچه فلامنت استفاده کنید. هر روز پس از اتمام کار، کاور را روی دستگاه بکشید. به این شکل، از نفوذ خاک به درون آن، ممانعت به عمل می‌آید.

3)رعایت دما و درجه رطوبت محیط

دو عامل بسیار تاثیرگذار در طول عمر دستگاه‌های پلاتر، دما و درجه رطوبت محیط است. بهترین کارایی دستگاه، زمانی است که آب و هوای محیط کار، کمی مرطوب باشد. خشکی هوا در عملکرد صحیح دستگاه اختلال ایجاد می‌کند. البته رطوبت زیاد هم مشکل‌ساز می‌باشد.

کار با دستگاه پلاتر در مناطقی که رطوبت هوا به شدت بالاست مانند شهرهای شمالی و همچنین مناطقی که آب و هوای شدیدا خشک دارند مانند شهرهای کویری، نیازمند دقت بیشتری است. چرا که زمانی که رطوبت هوا کم و به صفر نزدیک باشد، کاغذ ترانسفر تمایل زیادی به جمع شدن دارد. متقابلا رطوبت شدید نیز باعث خیس بودن دائمی کاغذ و چروک شدن حین پرینت گرفتن می‌شود.

در روزهای بارانی، کاغذ به راحتی لود می‌شود و مشکلی وجود ندارد. اما در روزهای بسیار گرم تابستان و همچنین روزهای سرد و خشک زمستان، شاهد جمع شدن کاغذ هستیم که اگر از آن غافل شویم، می‌تواند مشکلات جدی زیادی به دنبال داشته باشد.

در چنین شرایطی دو سر کاغذ پس از لود شدن در دستگاه، به سمت بالا جمع می‌شود. اینجاست که اگر اپراتور دستگاه غفلت ورزد، هد در پروسه‌ی رفت و آمد به کاغذ گیر می‌کند و ممکن است آن را پاره کند.

با پاره شدن کاغذ ممکن است تکه‌ای از آن در داخل هد گیر کند. در چنین شرایطی، هد دستگاه نیاز به سرویس پیدا می‌کند.

با توجه به این موارد، بهتر است همیشه دما و درجه رطوبت محیط را چک کنید. بهترین عملکرد دستگاه در دمای متعادل و رطوبت نسبتا بالاست. رعایت دما و رطوبت، عمر مفید پلاتر را نیز افزایش می‌دهد.

4)استفاده از کاغذ باکیفیت

عمده کاغذهای موجود در بازار فعلی، از چین تامین می‌شود. تقریبا همه آنها کیفیت یکسانی دارند. اما با توجه به مدل هر دستگاه پلاتر، یک کاغذ مشخص با گرم منحصر به فرد برای آن، بهترین کاغذ محسوب می‌شود.

ممکن است برای یک مدل دستگاه، کاغذ 63 گرم با عرض 90 سانتی‌متر، بهترین متریال باشد اما برای دستگاه دیگری، این کاغذ اصلا گزینه مناسبی نباشد.

به همین خاطر، تاکید بر این است که مناسب‌ترین کاغذ برای دستگاه خود را پیدا کنید و سعی کنید همیشه از همان نوع استفاده کنید.

مورد دیگری که در تهیه کاغذ ترانسفر، ملزم توجه است، نحوه بسته بندی آن می‌باشد. بسیار دیده شده که کاغذهای رولی به خاطر بسته‌بندی نامناسب یا عدم مراقبت حین حمل و نقل، آسیب می‌بیند. این آسیب شامل له شدن دو سر کاغذ یا پارگی لبه‌های آن می‌باشد.

هربار که هد از روی پارگی‌های کاغذ عبور کند ممکن است قسمت ریزی از کاغذ کنده شده و به آن بچسبد. چسبیدن خرده کاغذ به هد و گیر کردن در آن،‌ از عملکرد صحیح و دقیق دستگاه جلوگیری می‌کند. همچنین عمر مفید هد دستگاه را کاهش می‌دهد.

5)استفاده مداوم از دستگاه

طراحی دستگاه پلاتر و نازل‌های جوهر آن، به گونه‌ای است که باید به طور مداوم از آن استفاده شود.

افرادی که هر روز دستگاه را روشن نمی‌کنند و به شکل محدود با آن پرینت می‌گیرند معمولا دچار مشکلات عدیده‌ای هستند.

اگر سفارشات کمی دارید بهتر است آنها را به چند قسمت تقسیم کرده و در طی چند روز پرینت بگیرید. به این ترتیب، دستگاه هر روز روش می‌شود و کار می‌کند. کار کردن مداوم، افزایش طول عمر دستگاه پلاتر را به دنبال خواهد داشت.

6)استفاده از UPS برای کنترل جریان برق ورودی به دستگاه

کارگاه‌های بزرگی که در مناطق صنعتی واقع شده‌اند معمولا مشکل قطع برق ندارند. چرا که از تمهیداتی برای شرایط اضطراری که برق قطع شده برخوردار هستند. اما کارگاه‌های کوچک سطح شهر، معمولا با مشکل قطع برق ناگهانی و بدون اطلاع قبلی به ویژه در فصل‌های گرم سال، دست و پنجه نرم می‌کنند.

احتمالا تابه‌حال شاهد این بوده‌اید که با قطعی برق، هد دستگاه وسط کار متوقف می‌شود و به جای اولیه خود بازنمی‌گردد. کلا هر اتفاقی که باعث شود هد در جایی به غیر از جای اصلی خود، گیر کند، مشکلاتی به وجود می‌آورد.

ابتدا باید بدانید که در چنین شرایطی بهتر است با کمک دست به آرامی، هد را به کنار هدایت کنید تا در جای اصلی خود قرار گیرد. سپس به بقیه امور رسیدگی کنید.

اما در فصل‌های گرم سال که تقریبا همیشه از بابت قطع برق نگرانیم، بهتر است به دنبال یک راه‌حل اساسی باشیم.

استفاده از UPS تا حد زیادی می‌تواند کمک‌کننده باشد. UPS، دستگاهی است که قبل از ورودی برق دستگاه پلاتر تعبیه می‌شود. وظیفه‌ي آن، ذخیره برق است. UPS همواره مقداری از برق ورودی به دستگاه را در خود ذخیره می‌کند و هنگام قطع جریان ورودی به پلاتر، از همان برق ذخیره شده برای برق رسانی به پلاتر استفاده می‌کند.

ساده است! UPS مانند یک زاپاس، برق پلاتر را هنگامی که برق شهری قطع شده، تامین می‌کند. البته تا مدت زمان محدودی می‌تواند برق رسانی کند. این زمان به نوع UPS و مدل آن بستگی دارد. اما به هرحال تا مدتی که مجموعه پرینت شما به اتمام برسد و هد دستگاه در جای اصلی خود قرار گیرد، دستگاه شما را یاری می‌دهد.

7)سرویس دستگاه در بازه‌های زمانی مشخص

دستگاه پلاتر صرف نظر از مدل و اندازه، معمولا سالی یک مرتبه نیاز به سرویس دارد. حتی اگر دائما از دستگاه مراقبت کنید، باز هم نیاز به سرویس شدن، یک مورد اجتناب ناپذیر به شمار می‌آید.

مشاهده‌ي برخی موارد می‌تواند حاکی از این باشد که دستگاه شما نیاز به سرویس دارد. مثلا زمانی که نازل چک می‌گیرید و پس از آن نازل‌های دارای گرفتگی را clean می‌کنید، اما باز هم خطوط سفید در پرینت وجود دارد، هشداری است برای اینکه دستگاه احتمالا به سرویس نیاز دارد. (البته این موضوع می‌تواند علت‌های دیگری نیز داشته باشد.)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *